Actueel Dr. Nassau College in Gieten scoort opnieuw “a success rate of 100%”

Dr. Nassau College in Gieten scoort opnieuw “a success rate of 100%”

Voor het tweede jaar op rij heeft het Dr. Nassau College in Gieten een slagingspercentage van 100% gehaald voor zijn leerlingen die examen deden voor het zogenoemde First Certificate in English (FCE). De uitslagen van dit examen in Cambridge English dat voor de zomervakantie afgenomen werd, leidden vorige week niet alleen tot blije leerlingen, maar ook tot docenten die trots waren op hun ‘pupils’. Het examen dat aan het eind van het derde leerjaar wordt afgelegd, staat immers internationaal voor hoge kwaliteit van de taalvaardigheid van degenen die het behaald hebben. De uitreiking van de certificaten werd dan ook van een feestelijk tintje voorzien.  

De examens in Cambridge English vormen de afsluiting van de lessen die volledig Engelstalig zijn. Leerlingen die voor de toelatingstoets slagen - en dus aan de gestelde eisen voldoen - mogen meedoen aan deze lessen om zo opgeleid te worden voor het First Certificate in English (FCE) dat aan het eind van de onderbouw wordt afgenomen. Voor leerlingen die daarna verder willen en kunnen, biedt het Dr. Nassau College in Assen de mogelijkheid lessen te volgen voor het Certificate in Advanced English (CAE).

Dit jaar voldeed in Gieten de helft van de leerlingen voor FCE niet alleen aan de eisen van het niveau B2 waartoe de lessen FCE opleiden, maar ook al aan die van het niveau erna, het C1-niveau. Dat leverde de leerlingen in kwestie een extra aantekening op hun certificaat op.

Het Dr. Nassau College in Gieten is trots op het tiental dat dit jaar voor de 100%-score zorgde:

- Luc Drummen
- Patrick La Faille
- Rein Gankema
- Florian Groenewold
- Wim Liu
- Gerwin Okken
- Robin Reitsma
- Nina Schreuder
- Gefre Wortelboer
- Ruben van Zomeren

Het Dr. Nassau College vindt het onderwijs in moderne vreemde talen erg belangrijk en zet daar sterk op in. Leerlingen volgen niet alleen de ‘normale’ lessen, maar nemen ook deel aan internationale activiteiten als uitwisselingen en excursies. Kennismaken met andere talen, landen en culturen geeft jongeren een breder perspectief. De Cambridge-lessen zijn dan ook een aanvulling op het lesprogramma die goed aansluit bij de internationale oriëntatie van de school.