Actueel Geheel vernieuwde ISK Dr. Nassau College officieel van start

Geheel vernieuwde ISK Dr. Nassau College officieel van start

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de Merwedestraat 16. Daar is sinds 9 mei de ISK locatie van het Dr. Nassau College gevestigd. De locatie, die op 29 juni aanstaande 's ochtends officieel wordt geopend door wethouder Maurice Hoogeveen, organiseert die middag een open huis zodat geïnteresseerden er in alle rust een kijkje kunnen nemen.

“De locatie maakt een razendsnelle groei door als gevolg van de vestiging van een nieuw AZC in Assen”, vertelt locatiemanager Connie Vanderveen. “Vanwege de groei was een verhuizing noodzakelijk. Ook is het onderwijsteam uitgebreid met veel nieuwe medewerkers. De verhuizing maakt het mogelijk om de lessen te laten plaatsvinden op één locatie. Dat betekent voor ons dat wij een beter onderwijsaanbod kunnen bieden aan onze leerlingen."

“Sinds 9 mei wordt er les gegeven aan een groeiend aantal leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. Vorige week bijvoorbeeld kwamen er twee nieuwe groepen bij. Leerlingen worden op de ISK voorbereid op het schakelen naar het vervolgonderwijs. Ze leren over onze samenleving en ze krijgen les in de kernvakken Nederlands, wiskunde en Engels en expressievakken als muziek en tekenen. Natuurlijk organiseren we ook projectweken over allerlei onderwerpen. Onlangs deden onze leerlingen in het kader van de projectweek over 'Respect' mee aan een voetbaltoernooi waar alle noordelijke ISK scholen aan deelnamen. Onze locatie werd kampioen in de categorie jongens 16-18 jaar!”

Op 29 juni aanstaande wordt de ISK locatie van het Dr. Nassau College ’s ochtends officieel geopend door wethouder Maurice Hoogeveen. ’s Middags organiseert de locatie een open huis van 15.00 - 17.00 uur. Leerlingen en medewerkers presenteren bij die gelegenheid vol trots hun nieuwe school.