Actueel Leerlingen Dr. Nassau College Norg helpen mee met opruimen Waddenkust

Leerlingen Dr. Nassau College Norg helpen mee met opruimen Waddenkust

Op vrijdag 11 januari vertrekken leerlingen van klas 2 van het Dr. Nassau College Norg naar Pieterburen. Gewapend met grijpers en vuilniszakken ruimen zij aan de Waddenkust het afval op, dat van het containerschip MSC Zoe in zee terecht is gekomen.

Het zal niemand zijn ontgaan. Op 2 januari zijn bijna 280 containers van een containerschip in de Waddenzee terecht gekomen. Op de Waddeneilanden en langs de Groningse en Friese kust zijn verschillende goederen en afval aangespoeld. Dit levert een probleem op voor het milieu.

Leerlingen van het Dr. Nassau College Norg werken vanuit het profiel Technasium aan een opdracht om een oplossing te bedenken hoe ze de plastic soep in de zee kunnen voorkomen en verminderen. Bij deze opdracht doen ze onderzoek naar de effecten van plastic in de zee en wat dit voor mens en dier betekent. De vervuiling van de Waddenzee liet de leerlingen en medewerkers van de school dan ook absoluut niet koud. In de kerstvakantie werd meteen actie ondernomen om met één of meerdere klassen naar de Wadden te gaan om daar te helpen om de troep op te ruimen.

De school krijgt steun van busmaatschappij Doornbos uit Groningen die gratis vervoer ter beschikking stelt voor de 65  leerlingen en begeleiders naar Pieterburen en de gemeente Noordenveld stelt handschoenen, grijpers, veiligheidshesjes en vuilniszakken ter beschikking. De opruimactie aan de Waddenkust langs de Groningerzijde wordt door het Zeehondencentrum gecoördineerd.