Actueel Leerlingen Dr. Nassau College Penta op vierde plaats geëindigd in Landelijke Vakwedstrijd Horeca 2016

Leerlingen Dr. Nassau College Penta op vierde plaats geëindigd in Landelijke Vakwedstrijd Horeca 2016

In Amsterdam werden op 4 en 5 april de Landelijke Vakwedstrijden Horeca 2016 gehouden. De drie noordelijke provincies werden vertegenwoordigd door Evelien Kraddendam, Mandy Meek en Nina Knol, allen leerling van locatie Penta van het Dr. Nassau College. De Dr. Nassau College leerlingen plaatsten zich voor de finales door in februari de regionale voorronde te winnen van vier andere noordelijke scholen.

“Wij doen ieder jaar mee met vakmanschapswedstrijden voor leerlingen in het Vakcollege. Het is fantastisch om te zien hoe de teams presteren. Leerlingen die mee doen aan deze wedstrijden ervaren dat vakmanschap iets is om trots op te zijn”, aldus Erik Meier, docent aan het Vakcollege Horeca, Bakkerij en Recreatie op locatie Penta. “Deelnemen aan de vakwedstrijden betekent bovendien een extra mogelijkheid om ervaring op te doen in de praktijk. Het is behalve leuk en uitdagend ook nog eens hartstikke leerzaam voor de jongeren.”

In februari plaatste het team van het Dr. Nassau College zich tijdens de regionale voorronde voor de landelijke finales die op 4 en 5 april werden gehouden in Amsterdam. Naast locatie Penta van het Dr. Nassau College, plaatsten nog zeven scholen uit Nederland zich voor de finales. Het team van Penta bereikte uiteindelijk de vierde plaats. Erik Meier is trots op zijn team. “Onze leerlingen hebben hun uiterste best gedaan. Alles zag er perfect uit en de gerechten en het banket smaakten voortreffelijk!”

De Horeca vakwedstrijd worden jaarlijks georganiseerd door de Stichting Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding. Elk team bestaat uit drie leerlingen: twee leerlingen zijn verantwoordelijk voor het koken, en de derde leerling neemt de taken van gastheer of gastvrouw op zich. De dag staat helemaal in het teken van het vakmanschap waartoe deze Vakcolleges opleiden.