Actueel Marcel Klaverkamp gestart als voorzitter College van Bestuur Dr. Nassau College

Marcel Klaverkamp gestart als voorzitter College van Bestuur Dr. Nassau College

Een nieuw jaar, een nieuwe start voor het Dr. Nassau College in Assen, Beilen, Gieten en Norg. De scholengemeenschap maakte deze week kennis met de nieuwe bestuursvoorzitter Marcel Klaverkamp. Marcel Klaverkamp volgt Kees Vreugdenhil op die sinds september 2017 werkzaam is als bestuurder van de Stichting Fioretti Teylingen. Het Dr. Nassau College verzorgt openbaar voortgezet onderwijs voor bijna 3.700 leerlingen in Noord en Midden Drenthe.  

“Ik heb erg veel zin om samen met de medewerkers verder te bouwen aan het Dr. Nassau College. De eerste weken en maanden zullen in het teken staan van kennismaken en het ervaren van de schoolcultuur. Het Dr. Nassau College heeft als school voor openbaar voortgezet onderwijs een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het in stand houden van een kwalitatief goed, breed, uitdagend en gevarieerd aanbod van onderwijs in Assen en de regio. En omdat wij een grote school voor voortgezet onderwijs in de regio zijn, nemen wij daarin het voortouw en ontwikkelen steeds nieuwe initiatieven. Daar wil ik heel graag mijn bijdrage aan leveren”, aldus Marcel Klaverkamp bij zijn aantreden.

Marcel Klaverkamp werkt al ruim veertig jaar binnen het voortgezet onderwijs. In 1976 begon hij zijn loopbaan als leraar geschiedenis en staatsinrichting aan het Aloysius college in Den Haag. Hij vertrok daar in 1998 als plaatsvervangend rector om aan de slag te gaan als directeur van het Bonaventura College in Leiden. Na een rectoraat bij het Interconfessioneel Makeblijde College te Rijswijk (Zuid-Holland) werd hij in 2006 benoemd tot bestuurder/algemeen directeur van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand-Sappemeer. Van 2014 tot eind 2017 was hij werkzaam als directeur bestuurder bij het Dockinga College te Dokkum, de JJ Boumanschool voor praktijkonderwijs te Dokkum en de Inspecteur Boelensschool op Schiermonnikoog.