Actueel Noord-Nederlandse ISK's laten zich inspireren op de ISK van het Dr. Nassau College

Noord-Nederlandse ISK's laten zich inspireren op de ISK van het Dr. Nassau College

Jongeren leren het best als leerlingen zich veilig en vertrouwd voelen. Dat geldt uiteraard voor alle jongeren en dat vraagt een extra inzet van een ISK school. De ISK's verzorgen onderwijs aan jongeren van 11 tot 18 jaar die vanuit het buitenland met ouders/verzorgers naar Nederland zijn gekomen. Zij blijven ongeveer twee jaar op de ISK voordat zij doorgaan naar het reguliere onderwijs. Vorige week ging de Noord-Nederlands ISK's aan de slag met onderwerpen als traumaverweking, mentoraat en thuisbetrokkenheid.

Docenten en medewerkers van ISK’s krijgen gemotiveerde leerlingen in de klas die graag de Nederlandse taal willen leren. Omdat jongeren beter leren als zij zich veilig en vertrouwd voelen zijn het mentoraat en thuisbetrokkenheid belangrijke thema's. Zo'n 120 gasten en de medewerkers van de ISK school van het Dr. Nassau College lieten zich dan ook graag inspireren door de vijf gastsprekers van die middag. 

Onderwijsassisitent Rinse Bos was zeer te spreken over de middag: “Het was een nuttige middag, waarin veel nieuwe ideeën en informatie werden uitgewisseld in een ontspannen sfeer”. De middag werd op een gezellige wijze afgesloten onder het genot heerlijke (alcoholvrije) Sangria en exotische hapjes, gemaakt door de leerlingen.