Actueel RTV Drenthe filmt Vakcollege van het Dr. Nassau College locatie Penta in kader van 'De week van het vmbo'

RTV Drenthe filmt Vakcollege van het Dr. Nassau College locatie Penta in kader van 'De week van het vmbo'

Op vrijdag 20 januari was RTV Drenthe te gast in het Vakcollege van het Dr. Nassau College in Assen. In het kader van "De week van het vmbo" maakten zij opnames tijdens de vakmanschapslessen.

De reportage geeft een beeld van de werkwijze van het Vakcollege op het Dr. Nassau College. Bijzonder aan het Vakcollege is dat leerlingen al vanaf het eerste leerjaar starten met praktijklessen. In de vier jaar die zij doorbrengen op het vmbo werken zij veel aan praktijkopdrachten. Dat gebeurt deels via stages en deels via opdrachten die op school van a tot z worden uitgewerkt. Voorbeelden van praktijkopdrachten op school zijn het bouwen van een fietsenstalling en het koken voor en bedienen van gasten in Penta Plaza, het lesrestaurant op locatie Penta.

De reportage van RTV Drenthe wordt op woensdag 25 januari uitgezonden. De eerste uitzending is om 17:20 uur en deze wordt daarna de hele avond herhaald. De reportage is ook terug te zien op uitzendig gemist op www.rtvdrenthe.nl en op het YouTube kanaal van RTV Drenthe.